Friday, July 31, 2009

Another By-Election: Permatang Pasir, N11 Penang

My deepest condolence to the family of Allahyarham Mohd Hamdan Abd Rahman, the Penang State Assemblyman for N11 Permatang Pasir.
According to his blog, Alor Star born Mohd. Hamdan was a former student and teacher at my alma mater Sultan Abdul Hamid College. Another lost of a great collegian who aimed for strong and courage; for virtues and for values.

Since the last GE in March '08, this is the 7th by-election so far, and the 5th one due to the demises of our YBs.

We can't stop death and by-elections, it is the price of democracy!
But in any Human Resources philosophy, the risk mitigation for the cost of replacement need to be consider. In the case of politician replacement, it is not only the tangible fat tabs that we need to scrutinize. The sociology impact, the psychology and all other factors that might be intangible at first but when we dig deep, it is very very expensive ...

According to our constitution, the minimum age to be an elected rep for Dewan Rakyat and DUN is 21. But no provision stated the maximum age. Should we?

Shall SPR need to impose a FOMEMA-style medical check up for the YBs?

Any insurance companies want to provide YBs scheme coverage for SPR, at least could cover certain cost of replacement?

I am very sorry if this posting could angry some but it is not meant for the late YB Hamdan, may he rest in peace. It is a call for a risk mitigation approach to protect the taxpayer Ringgits. A duty responsible for us the livings.

Takziah and Al-Fatihah

Thursday, July 30, 2009

Keluarga Yasmin, Kosmo! mohon maaf

"On Monday 27 July, Kosmo! published a report regarding filmmaker, Yasmin Ahmad who had just passed away," Kosmo! said.

"The report entitled Takdir Yasmin (Yasmin's divine destiny) has received mixed reactions. Kosmo! is concerned about these reactions."

"As a newspaper which is close to its community, Kosmo! wishes to ask for forgiveness from the family of the late Yasmin, her friends and readers who are offended by the report."

Bagus la ....

My facebook status:

Norhisham Abdul Mutalib is upset with some people who love to discuss more about yasmin genitalia rather than what her legacy & contribution to our nation building process. As a muslim, 'aib' should be conceal rather than exposed. And never to make fun out of it! Poor soul, muslim posers!

due to this:

I said tribute to Yasmin

and this guy said:

(bukan nama sebenar)
You mean Zulkifli Ahmad? I just met his (her) senior in school an hour ago.
Mon at 11:27pm

What is he trying to proof?

Monday, July 27, 2009

In the Sky with Diamonds

Picture yourself in a boat on a river,
With tangerine trees and marmalade skies
Somebody calls you, you answer quite slowly,
A girl with kaleidoscope eyes.

Cellophane flowers of yellow and green,
Towering over your head.
Look for the girl with the sun in her eyes,
And she's gone.

Yasmin in the sky with diamonds.
Follow her down to a bridge by a fountain
Where rocking horse people eat marshmallow pies,
Everyone smiles as you drift past the flowers,
That grow so incredibly high.

Newspaper taxis appear on the shore,
Waiting to take you away.
Climb in the back with your head in the clouds,
And you're gone.

Yasmin in the sky with diamonds,
Picture yourself on a train in a station,
With plasticine porters with looking glass ties,
Suddenly someone is there at the turnstyle,
The girl with the kaleidoscope eyes.
Inspired by The Beatles

Yasmin Ahmad is the true 1Malaysian that I know. She told us about the truth and the real colors of our nation. Her films always create some sort of dejavu feelings. A thought of a nation that we once lived. A nation now I'm not sure where we heading to.
Tribute to Yasmin. Please bring back our 1957 Malaya spirit.

Yasmin in the sky with diamonds!

Wednesday, July 22, 2009

Joget Kelate namo diberi

Pusing kanan dan pusing kiri ..
Lenggang lenggok rancaknya tari ..
Joget Kelate namo diberi ...

If you see this lady turning clockwise you are using your right brain.
If you see her turning anti-clockwise, you are using your left brain.
Some people can see her turning both ways, but most people see her only one way.

See if you can make her go one way and then the other by shifting the brain’s current.
If you can switch between seeing her turn either way at will without shifting your gaze, your IQ is above 160 … which is almost at genius level!

This was devised at Yale University for a 5 year study on the human brain and its functions.
Only 14% of the US population can see her move both ways.

Images taken from here

Thursday, July 16, 2009

Al-Islam Magazine Espionage!

This is too much!
Try imagine someone from other religions going undercover in our mosques ..
Then belittle what we consider Holy ... and publish it to the world.
For sure we'll have a race riot in Malaysia.

As a Muslim, I really can't tolerate this!
Those poor souls can do research elsewhere. And the stupid editor should stop the story.
Aren't they aware that during the Prophet time, he also respects this worship places.
Even during war time he forbids the Muslim Army from killing those who inside the religious centers.

Please ... stop this madness!
I demand resignation from the journalists and their editor, and please have the political will to suspend their publication permit.

This is not the act of a true Muslim and do not represent Muslim as a whole.
May Allah have mercy on their souls.

  • Express your dissatisfaction to the publisher by calling Al Islam at Tel:03 -89262999, Fax: 03-89243918, or email
  • You can also SMS. Type ALISLAM <> your message <> your name and send to 33995 or 019 3051587

Tiga Negara

As told by one Commissioner of one of the Commission ....
Situasi politik dan masyarakat di 3 negara di Asia Tenggara

Semuanya berkaitan dengan sentimen. Sentimen kesetiaan terhadap Raja, Selatan Thai, pro-Thaksin, anti Thaksin, pro-tentera dan macam-macam sentimen lagi.
Kiranya disebabkan sentimen ni boleh merusuh, sedondon semua pakai baju merah
Pasal sentimen juga penuh satu stadium semata2 nak dengar ucapan melalui telefon dari mantan pemimpin yang hidup dalam buangan
Pasal sentimen juga sanggup berbunuhan ...

Sensasi. Apa2 berita mesti kena ada sensasi. Golek gerudi la ...kepiting tersedap di dunia la ..Rossa bercerai la ... Tommy la
Kat TV pulak siap macam berita terkini saja kejap2 .... siap LIVE coverage lagi ..
Macam cerita Manohara itu hari ...
Menurut sahabat saya ni masa tu dia tengah berurut di Jakarta time Manohara escape di Singapore. Ada la ditayangkan LIVE telecast interview with Manohara dan mak dia. Cerita macam mana dia lari. Tukang urut tu tangan tak bergerak pun ..mata terpaku kat TV .. layan Manohara punya pasal ...
Di negara kita pulak ... tak payah sentimen dan sensasi ...
dah kira taksub or macam kena SENYONYONG dah ni ...
cerita yang betul tak mau dengar langsung ... yang tak betul tu sanggup nak cari
bukannya kita kena bayar duit utk depa percaya cerita bohong kita ...
depa sanggup bayar duit nak dengar cerita BOHONG punya pasai ...
please check this blog
mamat ni tak tau apa identity dia ... ada la orang tuduh kaki gian ...
mintak derma nak hidupkan blog dia yg kononnya pro PR la via M2U ....
ada orang bagi ... sekarang ni kalau nak pau orang ..pakai saja baju tulis UNIT AMAL
sure ada punya orang bagi duit ...
nak tau apa yg mamat ni kelentong ...

ada la pix Hamba ALLAH ni angkat beg drpd helikopter yg Muhyidin naik masa gi Manek Urai haritu ..
kemunculan beg misteri la ..apa isi la ... all those nonsense ... too much ..
just go and read his blog ....and yet asking donation to support it!
but the worst thing ...ada mangkuk2 yg percaya ... kononnya ada isi duit la ...

Wednesday, July 15, 2009

Manik Urai - The Aftermath

Even the spoilt vote is more than 65!
The Carmelengo Husam already singing his old tune of BN 'tabur duit' there.
Habih ... yg His Holiness bawak Abe Uji kat Vistana Hotel KL jumpa pengundi luar tu tak tabur?
The power of 65 .... satu jambatan tak terbina ... tak pa .. politik pembangunan PAS kata
kita boleh buat kerahan tenaga ...dengan darah dan air mata macam The Bridge of River Kwai ..

Nothing shock what?
BN akan kembali memerintah Kelantan! .... bila?
tunggu la GE 13 nanti .... maka berkata lah sekalian alam akan angkuhnya blog ini ...
Mengapa? Tak percaya?
My rational:
1. orang Kelate ni pelik sikit, dia suka lain dari oghe ... oghe luar pulak tu
dulu ... they are the only State under PAS administration ...
now ... we have Kedah dan negeri2 yg PAS menempel macam Selangor (and used to be Perak for a while), so dah tak unik dah di Kelate
and .... since PAS-PKR-DAP confident of winning the GE 13, the Kelantanese will revert to BN
dare to different ..???

2. kena hok maghi angin sekat demo tu nanar, kalau demo-demo ni proposed nak buat referendum parting from the Federation pun sure lepas punya, sebab Kelantanese ni aneh sikit.
And come the idea or theory of benevolent amputation, the possibility of merging with the Southern Thai provinces. But don't play with fire! With the fishmonger as a lawmaker, and few more buta huruf ADUN there, they are toying with it!

please don't create a 'Mexico on the North' for Malaysia ....
sekarang pun this immigrant ni dah byk flocking our cities ...
and Malaysian are enjoying their tomyams just like the Americans enjoying nachos ...

maka ... for BN ... don't put too much emphasize on them ... kalau dah org tak suka tu
they are Kelantanese first ..Malaysian second
focus la to the fixed deposit states like the Borneo and Johor ..
and try winning back 50-50 states on the West Coast

Monday, July 13, 2009

Islam & Politik cara PAS

Front page
Sinar Harian, Isnin 13 Julai 2009.

Quoting the Tok Guru:

Tiada masalah bincang demi agama

KOTA BHARU - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, perbincangan antara Pas dan UMNO tidak menjadi masalah untuk dilaksanakan jika tujuan dilakukan demi agama dan kebaikan rakyat.

“Jika perbincangan dengan UMNO untuk kebaikan tidak apalah. Awal-awal lagi apa yang kita sekat adalah (perbincangan) bentuk politik,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengenai Pas terbuka untuk mengadakan perbincangan dengan mana-mana pihak termasuk UMNO untuk menyelesaikan isu berkaitan agama.

Namun Abdul Hadi menyatakan perbincangan dengan UMNO perlu berlandaskan al-Quran dan hadis.
Maka sekalian rakyat jelata pun bertanya-tanya lah:

1. Menurut PAS, agama tak boleh dipisahkan dengan politik and vice versa.
2. Tapi sekarang kena cerita asing-asing pulak antara agama dan politik.
3. PAS memperjuangkan politik itu sendiri duduk dalam Islam. Siasah Islamiah atau Politik Islam.
4. Tapi bila Tok Guru kata "Bincey hok Isle saja boleh, hok politik tok sey", apa bezanya Politik daripada kacamata PAS dan Islam daripada kacamata PAS?
5. PAS kata UMNO parti asabiah, memperjuangkan bangsa semata2, tapi Perlembagaan Malaysia kata constitutionally semua orang Melayu di Malaysia adalah pengganut Islam. Jadi apabila PAS mengatakan Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu atau UMNO itu bukan parti Islam adalah sesuatu yg tak tepat la. Segala Parti orang Melayu di Malaysia ni adalah Parti Islam la.
6. Habih la ni macam mana? Tok Guru kata dah terpisah dah Islam dan Politik dalam PAS.
7. PAS ooo PAS .... Demo la ni tidok serupo mulo la ....

Teksi Tales - 1

Written by Hishamuddin Rais

Aku pun berdiri di bibir jalan menunggu teksi. Sebuah teksi sampai - aku membuka pintu untuk masuk. Masuk ke dalam sebuah teksi samalah seperti memasuki sebuah dunia yang baru. Dua susuk yang tidak pernah berkenalan sepanjang hidup tiba-tiba akan bekongsi untuk sementara waktu dalam sebuah ruang yang sempit.

Seperti Stagecoach filem John Ford – manusia sering terperangkap dalam ruang dan waktu dimana mereka tidak memiliki pilihan – jika apa-apa berlaku.

Bila memasuki ke dalam teksi mata aku sering liar memerhati untuk meneliti siapakah susuk yang akan memandu aku pulang ke rumah. Mata akan perpandangan. Pemandu dan penumpang – dua susuk ini akan menilai baik budi manusia sebaik sahaja pintu kereta dibuka dan ditutup kembali.

Seenak sahaja punggung aku di atas tilam pandak maka mata aku liar mencari - apakah ada tasbih Masehi yang bergantungan sebagai cara untuk mejauhi diri dari diganggu oleh mata-mata yang sering bekeliaran mencari kesalahan. Adakah Patong Biksu yang berperut gendut terpaku di jubin kaca sebagai doa pembuka pintu rezeki yang lumayan. Atau tulisan-tulisan Jawi yang penuh dengan kata-kata Arab yang akan membawa harapan agar terselamat dari kemalangan.

Mungkin ada terselit gambar Gautama atau Isa anak Mariam dari Nazareth di tepi laci kereta. Semua ini adalah bahasa yang membawa tanda dan makna. Inilah kata-kata pengenalan dari pemandu kepada penumpang.

Sebuah teksi adalah sebuah dunia untuk si pemandu. Dalam ruang kecil ini dia menjadi saksi alam – dia melihat – dia makan – dia minum dan dia berehat. Ingatkan kembali kesah si pemandu yang benama Travis Bickle yang dimainkan oleh De Niro. Si Pemandu ini melayari seluruh kota New York di waktu malam ketika matanya menolak tidur. Travis meligari malam sehingga jatuh cinta dengan Jodie Foster.

Bila aku masuk ke dalam teksi aku melihat si pemandu – agak telah berumur – rambutnya setengah puteh. Aku cukup senang sekali apabila bersama dengan pemandu yang ramah. Tapi yang ini belum aku kenali ramah bahasanya. Jika pemandu ramah ertinya – perjalanan kami akan selesa walau pun jalan berasak-asak.

Biasanya - akulah yang akan memulakan surah dengan bertanya – dari mana tadi? Sebaik sahaja soalan ini keluar ertinya aku ingin berkenalan. Juga pertanyaan ini adalah tanda yang menyatakan bahawa aku tidak memiliki niat jahat - untuk menyamun atau merompak.

Dari cermin pandang belakang Dia memerhati muka aku. Dia menjawab. Lalu kami mesra bersembang. Dia telah memandu teksi selama 25 tahun. Dulu pernah menjadi pemandu kereta Tuan Mat Salleh – ini ketika Tanah Melayu baru merdeka. Mencuba kerja-kerja lain tapi gagal. Kota ini adalah dunianya. Memandu adalah ilmunya. Ada lima anak – tiga telah berumah tangga. Dia telah menjadi Datuk. Kini tinggal dengan isteri dan dua anak di Puchung.

Dia bertanya tentang aku. Lalu aku terangkan – aku tinggal dengan tiga ekor kucing dan saekor anjing. Dia ketawa. Setiap kali aku mendapat soalan ini maka inilah jawapan yang akan aku berikan. Biasanya jawapan aku ini akan disusul dengan satu lagi petanyaan – kenapa tidak kahwin. Maka aku akan menjawab – aku belum cukup modal. Dia ketawa lagi.

Lalu aku pula bertanya apakah ini teksi sendiri. Dia menerangkan - bukan. Dia menyewa teksi ini. Dia tidak memiliki permit untuk memiliki sebuah teksi. Setiap hari Dia wajib membayar 35 ke 40 ringgit kepadaa tuan empunya. Lalu Dia bercerita – empat jam awal kerjanya - ke hulu ke hilir di sekeliling kota - bukan untuk dirinya. Dia wajib menyediakaan 40 ringgit dahulu sebelum dirinya sendiri mendapat upah.

Kini Dia menyatakan kerisauan – harga minyak naik – harga barang makanan naik. Dan bila hujan datang rezeki bertambah sempit. Kereta yang berpusu-pusu di dalam kota akan menjadikan Dia kehilangan banyak waktu. Pernah dan semakin selalu Dia hanya mendapat 15 ke 50 ringgit sehari. Tetapi si empunya teksi masih wajib dibayar sewanya dengan penuh. Ertinya Dia terhutang.

Banyak teksi yang aku naiki – semua pemandu berkesah sademikian. Amat jarang aku temui si pemandu yang juga si pemilik. Siapakah agaknya si pemilik teksi ini. Syarikat siapakah tuan empunya teksi-teksi yang berselirat dalam kota kita ini. Alangkah lumayannya hidup tuan empunya teksi – tidak perlu bekerja – tidak perlu berhempas pulas. Hanya mengutip sewa.

Di jubin kereta aku ternampak wajah Ganesha - terlekat. Ketika aku kecil aku cukup hairan dengan wajah ini – lelaki berhidungkan belalai gajah. Kali pertama aku melihat muka ini – ketika aku belum bersekolah lagi. Ketika itu tanah melayau ini masih dimiliki oleh orang puteh. Aku ternampak ‘manusia-gajah’ ini di kotak bedi – rokok daun – dari India. Bila aku mendewasa barulah aku sedar bahawa nama ‘manusi-gajah’ ini ialah Ganesha - jelmaan seorang dewa yang akan membantu umat manusia dalam kesusahan.

Demi Zeus – inilah sifat manusia – mereka menyatakan terima kaseh dengan pelbagai cara. Di dalam bilik teksi yang sempit pun mereka bersujud kepada Yang Esa. Lorong-lorong hidup di bumi ini berselirat dan berselerak - semuanya menuju ke kota yang sama.

Kemudian aku teringat tentang satu berita yang baru aku baca: bahawa kerajaan telah menghebahkan satu dasar teksi yang baru. Semua teksi akan menjadi – pemandu/pemilik. Lalu aku surahkan berita baik ini kepada Dia.

‘Sekarang umur telah 62 tahun… apa saya boleh buat lagi. Kalau saya muda dahulu… bagus… sekarang nak pandu lima jam satu hari pun susah.’

Aku senyap apabila mendengar jawapan dari Dia. Bayangkan selama 25 tahun Dia memburuh – membanting tulang – tidak pernah mendapat kesenangan. Baru aku sedar umurnya telah 62 tahun. Dia lahir sebelum negara ini wujud. Dia lah warga asli pribumi tanah ini. Tapi Dia masih lagi mewajibkan dirinya memandu untuk mencari makan.

Teksi membelok ke lorong rumah aku. Aku pun sampai. Membayar tambang dan Dia beredar. Apabila teksi itu meluncur maka disitulah berakhirnya persahabatan kami. Aku jarang akan menoleh lagi. Sesudah membayar tambang aku menapak pulang.

Aku sedar tidak mungkin aku akan bertemu sekali lagi dengan Dia. Aku cukup yakin yang kemungkinan untuk bertemu sekali lagi cukup tipis kerana selama lebih sepuluh tahun - aku sering menggunakan khidmat teksi - hanya sekali aku berpeluang memasuki kembali teksi yang sama.

Aku tidak tahu berapa jumlah teksi dalam kota kita ini. Pasti banyak. Ini menjadikan pertemuan kali kedua amat susah. Mungkin juga si pemandu beralih pekerjaan. Mungkin beralih kawasan. Atau seperti Dia – jika umur telah larut - memandu teksi - adalah satu pekerjaan yang maha berat.

Bila aku menaiki tangga rumah aku teringat bagaimana sebahagian besar hidup Dia adalah di dalam teksi. Lapan jam atau dua belas jam sehari Dia beligar-ligar dalam teksi. Kalau di campurkan semua waktu itu berapa tahun agaknya dari jumlah 62 tahun hidupnya di atas bumi ini.

Friday, July 10, 2009

Manik Urai Staples Center

Tayangan Mengenang (Tribute to) Pok Su Weil telah dimainkan di Majlis Amanat Tok Guru untuk Anok Manek Urai di Lembah Kelang. Muzik latar nyanyian Dikir Barat. Al Fatihah pada Allahyarham Pok Sue ...

We went for the Hassan Ali ceramah last Tuesday night.
The bunting showed that Husam, Hassan Ali, Mat Sabu & Abe Uji Ikan gonna be there.
I was telling my wife that since only the day before was the nomination day, and the official campaign period is just started, NO WAY that the Calon is going to be there!

After enjoying our bee-hoon sup Kedah at the one of the stall we were eagerly waiting for the Abe Uji. But the only Abe Uji that showed up was the pre-recorded video message from him!

And one Zaid Ibrahim (PAS Kelantan Secretary) not the ZICO ex-minister arrived in the middle of the event and claimed to be representing Husam and Abe Uji.

But what touched me most is the video, although the location is not the Staples Center but the impact is as good as the MJ eulogy.

We then tapau our air nira and heading home.

Thursday, July 9, 2009

Kg. Buah Pala

I can't hold myself to comment on this article in Salt, Pepper ANd a litte Kicap blog

You can read my comment as below:

Probably you might want to check back how much the land cost per sq ft. It is not about building 45 low cost houses, the developer could easily absorbed it. RM 1M is chicken feet nowadays (quoting Ng Yen Yen)! Land in Penang is scarse commodity. probably can go easily around RM200/sq ft? (or more) so for a 1500 sq ft plot the land cost alone is 300k!
You might want to go to damansara perdana area there and check out the 'taman' re-settlement of the previous orang asli of Bukit Lanjan. The dudes in Buah Pala wants more than that! (and cost way than your 'naive' analysis)

And this High Chapparal people is not looking for 200k alone. The old folks don't really care much of the money and are law abiding people that refuse to quarell with the authorities. Typical Penangites. It is somebody that 'cucuk' them! Their greedy hopeless kids maybe?

If they fall under the 'kampung traditional' category, they must have the individual land title, as simple as that, even felda seetlers also have title for their residences plot!
If they are established squatters (150 years is way before Merdeka dude, and the recorded migration of Chinese is in 1870s (130++ yrs ago), the Indian migration by the Brits is in early 1900s after the Getah revolution, where this 150 yrs came from?), they might have file for TOL, furthermore, the area is not estate, the real reason of original settlers from India.
I'm not sure how far is this Kampong from the Little India district, (one of the nicest place in Penang)

But, if it is a govt (people) land, then the decision is made by the people (Penang EXCO is elected PEOPLE), including selling it or leasing it or anything for some amount of money that should come back to the govt acct (and some political fund to the ruling party maybe) for the benefit of everybody. The people govt did revising and reversing the infamous 'crooked' bridge project and compensate the developer, the e-kesihatan project, and endless list of project. LGE administration also did issue Stop Work Order for the double track. Delaying the clearance legally could cost the developer quite a huge hole in their pocket!

Something fishy la with this Buah Pala people. But I agree with you the PR govt in Penang not adapting the TOWS analysis (threats should be turn into oppoturnities instead!)and can I say not competent. Just recalled back how LGE make statement he can't open a bank account (the hardcore poor issue)

Monday, July 6, 2009

A Note in My Calendar

July ... a decade ago ...
I always love July, the weather is very-very nice (in the northern hemisphere) ..
Then come the 4th of July ... the America's Birthday ...
It is a public holiday ... and I was looking forward for the mid morning time between 11 am to noon (EST). It will be 5th of July in Malaysia and I'll ring Alor Star to speak to someone special ..
It always be:
Hello Ma ... Happy Birthday! kami yg first kan call?
... Thank You ... Thank You ... hari ni buat apa?
Tak dak buat apa ... Hari ni birthday mama .. satu US public holiday, sat gi malam depa ada tembak bunga api semua cukup ... siap ada Boys II Men buat concert nyanyi lagu ..."mama ..mama .."
...betoi ka?
betoi la ... harini Independence Day 4hb ...tapi Mesia dah 5hb ..kira depa celebrate besday mama la, mama kena mai la nanti one day

and I hope that God will let her spirit roamed through New York City during that fireworks time .. or even better ...a firework in heaven specially for her ...

she will turned 62 yesterday, a 4th birthdays that she missed ...but we will never forget

Saturday, July 4, 2009

White Meat Tales

Can you guys smell something fishy when a fishmonger got picked as candidate?
Then they talked about ability to serve ... (coming from the stupid YB from Pokok Sena)
Wah la wei ..... ini LAWMAKER la .. legislative body, serve apa benda?
seriously this is an insult to our democracy
The year is 2009 and do we still need a ' pass darjah anam sekolah melayu' assemblyman?
something need to be done ...
se'hopeless' Indon as we always said even got more better lawmakers than us, they need to pass at least a first degree ...
tak kira la se'ulu' Manik Urai sekali pun
recap The Late Tunku:
"dalam negara orang2 buta, yang dapat melihat sa-belah menjadi Raja (read:leader)"

1Malaysia 3rd World country? dah la 'shadow commitee' ada 3Malaysia, they can't even decide!

Illegal Abattoir in Kg Berjaya: Berapa kilo la sangat daily consumption babi kat Alor Star? Orang suruh pindah, nama pun illegal, suruh pick where they want a new place to be, to legalized the abattoir, dah nama bodoh, tak boleh decide. Bila demolished, ugut pulak. Bagi muka la lagi kat DAP ... "kita kalau perlu dgn syaitan pun bekerjasama"- as pontificated by his holiness the spiritual leader - the papalcy of PAS.

Do you want to have a chardonnay with it?