Sunday, November 30, 2008

For the love of the game - Part 1

Slouching Tiger Hidden Talent

Image taken from :

Malaysia was once a dominance force in Asia especially in South East Asia. As a respected football giant in Asia, Malaysia was home to one of the oldest football event in the Asean region like Merdeka Tournament. The said tournament was organized in conjunction with Malaysia independence in 1957. Malaysia maintains its dominance in 1950s until 1970s and early 1980s. The success of the Malaysian football includes qualifying for the 1972 and 1980 Olympic.

Malaysia Cup originated from Malaya Cup in 1921. The original trophy was presented by the officers and men of a British battleship of HMS Malaya. The competition was renamed the HMS Malaya Cup in 1933. A new trophy was introduced in 1967 and was renamed Malaysia Cup.

However, the Malaysian football glory is a distant memory. FIFA ranking at the time of this paper is written is 170. To rub the salt to the wound, the said ranking is lower than Chad, Lesotho and Swaziland. According to Rizal Hashim, a veteran Malay Mail sport journalist, state teams are basically run by person connected to the states. The whole set up being run by the state secretary, it can be said that the Malaysian football performance can be attributed to the poor management.

For the last Asian Football Confederation Cup held in Malaysia in 2007, Malaysia was seeded lower than war torn Palestine, Island State of Hong Kong, Kyrgyzstan, Maldives, cricket mad nations of India and Sri Lanka. The embarrassing strings of defeats in Asia Cup were dubbed as ‘national disaster’ by the Malaysian public.

Based on the Aljazeera report, the FAM president had refused to step down but instead had fired full cylinders to improve the performance of the Malaysian football team. The Malaysian main stream newspaper, The New Straits Times had invited Malaysian to give our views on how to save Malaysian Football and to react to that invitation, we say; why don’t we commercialize the Malaysian football?

P/S: Kudos to the geniuses in Nike Malaysia. You really boiled up my patriotism.

End of TAG

My first TAG ... please don't TAG me anymore ... malas la menjawab

7 Ciri Wanita Idaman Anda :
Mommy Aurora yang ...

  1. Loyal
  2. Smart, not necessarily genius but definitely not a Bimbo
  3. Love me for who I am unconditionally.(thanks to you too Sayang for loving me that way)
  4. Tidak dengki (not associated with jealous)
  5. Mentally stimulating.(so we don't end up being boring to each other.) RECYCLE POINT
  6. Supportive n loving. ANOTHER RECYCLE POINT
  7. Siti Shahana Abd Khalil

7 Wanita yang tak pernah anda minati sepanjang hidup

  1. Lazy
  2. Tak boleh tolak ansur langsung
  3. Perasan or POYO
  4. Jumud
  5. Bodoh sombong
  6. Arrogant
  7. In denial

7 Perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang diminati
p/s: sama haa ... recycle but with modifications

  1. Happy
  2. Angry
  3. Happy again
  4. Sad
  5. Tired
  6. Happy again n again....and
  7. ada angry jugak sikit2 kalau teralit tak tengok Tich

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda
  1. Mekah (definitely)
  2. Alor Star (best ooo ... ada family and nasik zam2)
  3. The US (cool ...)
  4. UK (mommy kata nak pi visit wan chu)
  5. Tour Europe (can it be a reality in not so distant future?)
  6. Living abroad 4-5 years (US/Canada or UK)
  7. Cabin by the lake (I always fancy Tasik Pedu as my retirement place)

7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia

  1. My heart and soul.
  2. My unconditional love and devotion.
  3. My undivided attention.(except with Tich.)
  4. Promise and hope
  5. Grow old with me
  6. Batrisyia Mutalib and many more to come InsyaAllah
  7. and all the thing money can buy or if cannot Mastercard can buy
Tajuk lagu yang akan anda nyayikan untuk pasangan anda
I always sing "Kucing Lekat Tulang" or "Vespa Pak Aji Samad" from Pak Ku Shadat
but the theme song is "Apabila Isteriku Tertawa" by Suhaimi Meor Hassan

Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 PERIHAL ini. wajib!!!! mereka perlu diberitahu akan hal ini.

Gracias and Thanksgiving

Thanks for all the wishes.
I am blessed to have everybody; family & friends
Yesterday is history, tomorrow is mystery
Today is a gift .... present!
May this coming year brings us great health and wealth,
A very happy and prosperous future to everyone!

It's the Thanksgiving Weekend again, a very special holiday, last Thursday of November every year.

Thanksgiving is not a religous celebration, it is the day to commemorate the peace treaty between the colonies and the Indians, celebrating the coexistence and sharing, and the tradition of having turkey as the maincourse (legend says the Indians cooked this during the fiesta few hundred years ago) . But, Mommy Aurora said that the turkey is too big for our oven. (Indirect of you need to buy me new oven first before we can roast that bird!)
Supposed to mark the first snowfalls as well, but it's summer all year long here. Hehehe ... (Indirect of no vacation until winter next year).
And the following Friday is the big discount day a.k.a. Shopping Day (they called it Black Friday)

I am very connected with this holiday, since it always falls on my birthday week! Feels like some sort of a special big celebration for me ...

Tuesday, November 25, 2008

Tagged By Achik

Alamak dik... TAG ni tak sesuai tau... Tapi akak jawap la gak.

1. 7 Ciri Wanita/Lelaki Idaman Anda :

p/s: Dah dapat pon....

  • Inteligent.
  • Pandai Maths (sebab I'm terified of Maths, so klu hubby pandai maths, dia bleh ajar anak)
  • "Above me"(so it's easier for me to respect n to avoid me becoming "isteri yang pijak kepala suami".)
  • Love me for who I am unconditionally.(thanks hubby for loving me that way!)
  • Reasonable n generous(my hubby knows when to say no n when to give in.hehehe...)
  • Mentally stimulating.(so we don't end up being boring to each other.)
  • Supportive n loving.( I believe a wife can do anything if being supported by the husband. Thank hubby for all that. I love you.)
2. 7 Wanita/Lelaki yang tak pernah anda minati sepanjang hidup

p/s: Pon dah dapat...kuikuikui. nak wat canner. He comes in a package.

  • Bossy.(but he's getting less bossy everyday...ok la kan.)
  • Lazy.(sometimes bila dtg angin malas dia, dah macam ular sawa telan anak lembu dah... Pikir sendiri la kan...hahaha...)
  • Mulut jahat.(my hubby kalau tak berkenan something, bleh tahan gak la mulut die.)
  • Cakap banyak tapi takde substance. (takde kena mengena ngan my hubby.)
  • Bodoh sombong.(pon takde kena mengena ngan my hubby)
  • Arrogant.(takde kena mengena ngan my hubby... ye ke? kena check balik ni. ehehe...)

3. 7 Perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang diminati

p/s: soalan ni skip bleh? mana bleh kuar ngan org diminati dah. Hubby je bleh... hehehe....

  • Happy
  • Angry
  • Happy again
  • Sad
  • Tired
  • Happy again n again....hehehe....

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

  • Mekah (teringin sangat nak pi lg sekali yang. Nnt bawak I n Tich yer.)
  • The US.(Nak pi tempat2 yang Hubby kata best sangat.)
  • UK.(Saja nak pi...)
  • Canton(Aunty Nita kata best shopping.Hahaha....)
  • Tour Europe
  • Indonesia(Jumpa adik-beradik...)
  • Morocco ke, Dubai ke,Mesir ke... cam best je tgk dalam Globe Trekker tu.

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia

  • My heart and soul.
  • My unconditional love and devotion.
  • My undivided attention.(except with Tich.)
  • Promise that I will be with him come what may.(We've been tru a lot together...Kan sayang..)
  • Perfume.(Among the few things I can afford to buy for him... Yang lain die suke, tak mampu nak belikan...hehehe...)
  • Cufflink n Neck tie.
  • New Matching Ring with our names engraves inside it.

6. Tajuk lagu yang akan anda nyayikan untuk pasangan anda

Still the one- Shania Twain

7. Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 PERIHAL ini. wajib!!!! mereka perlu diberitahu akan hal ini.

  • Kak Maria
  • Hubby(Jawap yer sayang!)
  • Anyone who interested in doing the TAG.

Monday, November 24, 2008

Happy Birthday Sayang!

How do I begin to tell you how honoured I am
To have you in my life?

I'll start by saying it was a dream come true
The day you became my wife.
You're my best friend in the good times
And my rock in times of sorrow.

You're the reason for sweet yesterdays
And my promise for tomorrow.
I never thought I could feel this loved
Until you became my wife.

You made this year and each other year
The best of my life.

Love always,

Happy 28th Birthday Sayang

Sunday, November 23, 2008

Harga Minyak Pt. 1

Harga petrol dijangka turun 15 sen lagi

Berita Harian Online

PUTRAJAYA: Kerajaan dijangka menurunkan harga runcit petrol dan diesel sebanyak 15 sen lagi akhir bulan ini, masing-masing kepada RM1.85 sen seliter dan RM1.75 seliter. Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Shahrir Abdul Samad, berkata penurunan berkenaan membolehkan rakyat menikmati harga runcit petrol dan diesel terendah selepas kerajaan mengumumkan petrol dijual dengan kadar RM1.92 seliter, mulai 1 Mac 2006 sebelum dinaikkan pada Jun lalu. "Saya jangka kerajaan bakal mengumumkan satu lagi penurunan harga petrol dan diesel sebanyak 15 sen lagi, akhir bulan berikutan aliran harga minyak mentah dunia terus menjunam ketika ini.

"Bagaimanapun, kerajaan tidak boleh menurunkan harga petrol dan diesel melebihi 15 sen seliter kerana kita perlu mengambil kira pelbagai aspek termasuk pemberian subsidi dan bayaran rebat kepada pemilik kenderaan yang kini mencecah hampir RM18 bilion," katanya pada sidang media selepas menghadiri Hari Keluarga Kementerian Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) di Taman Botani Putrajaya, di sini, semalam.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kemungkinan kerajaan menurunkan harga petrol di bawah RM1.92 sen berikutan harga minyak mentah di pasaran dunia kini menjunam kepada AS50 setong, sejak kelmarin. Shahrir berkata, kerajaan mungkin memperkenalkan harga lantai bagi petrol dan diesel, iaitu penetapan had minimum harga boleh diturunkan dengan kadar dijangka pada paras harga sebelum penstrukturan semula bahan Jun lalu atau lebih rendah daripadanya.

Beliau berkata, penurunan harga minyak dunia yang ketika ini mencecah AS$50 satu tong, memerlukan kerajaan memikirkan semula strategi mengimbangi keadaan.

Aurora: Harga minyak masih tak stabil, Aurora harap kerajaan tidak akan mengambil langkah terburu-buru untuk menurunkan harga minyak sebab bila minyak turun, rakyat tak berketik langsung, kalau naik...wah!! kecoooohhhh!!! Aurora juga berharap kerajaan berusaha membantu supaya harga barangan juga turun selaras dengan penurunan harga minyak. Jika tidak, tiada makna juga penurunan harga minyak kita. All the best to the government!

Saturday, November 22, 2008

The King and I

After 2 years working on my MBA, finally ...

Presented by His Royal Highness The King himself ....
Menjunjung Kasih Tuanku!

And with the Queen of My Heart, thanks for all the supports plus the sacrificed weekends and holidays .....

and my darling the Crown Princess Aurora of the Diamond Castle ......

Many Thanks!
Does Mommy and Tich want Daddy to go for another line on my robe?

Happy 21st Birthday Mr. Gen

The youngest of the first generation Mutalib, Hamzah a.k.a Gen was born 21 years ago on Nov. 20, 1987. He was very lucky this year that the same date was also my commencement date. In conjunction with that, a double celebrations dinner at TGI Friday ....

Monday, November 17, 2008

PRO Perlu Kreatif Sampaikan Maklumat Terkini, Kata Shabery

Posted by admin

KUALA LUMPUR, 15 Nov - Pegawai Perhubungan Awam (PRO) di setiap kementerian, jabatan dan agensi kerajaan perlu bertindak kreatif dalam menyebarkan maklumat serta peranan agensi mereka secara berkesan.
Menteri Penerangan Datuk Ahmad Shabery Cheek berkata mereka perlu berfikir lebih kreatif dalam menyampaikan dasar kerajaan kepada orang ramai tanpa bergantung kepada Kementerian Penerangan.
“Kementerian tidak boleh bergantung kepada RTM sahaja untuk sebarkan informasi mereka tetapi perlu cari alternatif lain yang lebih menarik. Sebaliknya RTM juga bersaing dengan stesen televisyen lain,” katanya pada Majlis Malam Mesra Media sempena pelancaran sistem e-Press di sini.
Sistem e-Press adalah perkhidmatan sebaran nota kepada pengarang dan siaran media secara online mengenai aktiviti kementerian, jabatan, agensi kerajaan dan kenyataan rasmi pemimpin negara sama ada di peringkat pusat dan peringkat negeri.Mengulas lanjut, Ahmad Shabery berkata kewujudan blog penulisan yang diilhamkan dari kemajuan teknologi mencetuskan situasi di mana tidak memerlukan organisasi media yang besar untuk menyebarkan maklumat.
Katanya, dalam lima tahun akan datang, generasi muda mungkin menerima blog dan ruangan perbualan seperti “facebook”, “skype”, “yahoo messenger” dan “YouTube” sebagai media aliran utama mereka berbanding televisyen, radio dan suratkhabar.
“Ini cabaran kepada pegawai perhubungan awam kita supaya bertindak lebih pantas lagi. Kalau anak umur 15 tahun sudah ada facebook, tahu guna You Tube, blog…jadi kita memerlukan pendekatan baru dengan e-Press,” katanya.
Beliau berkata Sistem e-Press akan memudahkan dan mempercepatkan sebaran maklumat terkini kepada semua media tempatan mengenai aktiviti pemimpin negara untuk dibuat liputan.
Perkhidmatan e-Press boleh dilayari secara percuma di laman web Jabatan Penerangan Malaysia iaitu


P/S: Aurora rasa kerja yang Aurora dan rakan di pejabat buat lebih kurang macam PRO untuk jabatan/kerajaan la jugakan? Kena lebih kreatif.... hmmm.... best juga. betul tu... budak sekolah rendah pon dah pandai My Space sekarang. jadi kita semua kena lebih kreatif dalam menyampaikan maklumat supaya dapat diterima dengan berkesan oleh semua lapisan masyarakat.

Friday, November 14, 2008

Man Of Action

I'm not really a fan of Lee Jeans. But, it was really a good commercial with this Lee Jeans icon in the late 90s called Buddy Lee. It started with the husky narrator voice (still playing in my head) saying: " ... Buddy Lee is Buddy Lee in "Buddy Lee-Man of Action" ... "

I'm not going to talk about this Buddy Lee actually, but I used to work for a real "Man of Action" few years back. He's quite a prominent figure and few of his words worth for a blog posting actually.

Some excerpts from the "Man of Action":

1. Tell you one thing. We can not work with stupid! We ending up correcting the mistakes that this stupid people make and not progressing. Hisham, please get rid of that ba***rd.

2. Mediocracy is not an option! We do not enter the race to be the mediocre, to finish in the middle, better not competing at all. Yes, winning is our target, but I want to win with style.

3. You guys are too complacent! Stay focus and striving, it ain't over yet ... (I love to add "until the fat lady sing", but definitely not dare during that time)

That's all I can recall for now, I'll add some more from time to time once I could detect the 'files' in my memory.

P/S: Try to relate this quote with my previous 2 postings.

Eureka ...


Pemuda Melayu Malaysia said...
Assalammualikum W.B.T.

Alhamdulillah, akhirnya selsai sudah seluruh mesyuarat perwaklian bahagian. Syabas & Tahniah kepada semua 191 Bahagian yang telah bermesyuarat, kepada bahagian2 yang 'terpaksa' bermesyuarat balik saya ucapkan selamat berjuang. Termasuklah Bahagian BATU walaupun keputusan masih kita tunggu sehingga 18hb November (Selasa) ini.

Bak kata perpatah... "Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pengkal lengan"... "Genggam bara api, biar samapai jadi abu"... Bagi saya sama ada mesyuarat balik atau tidak, tidak menjadi masalah kerana ini adalah kewajipan, tanggungjawap dan amanah saya kepada parti itu sendiri yang membolehkan saya memilih pemimpin yang benar2 saya rasakan boleh bekerja. Untuk2 makluman saudara2 sekalian, saya juga adalah salah seorang perwakilan ke Mesyuarat UMNO Bahagian BATU.

Menyentuh kepada artikel ataupun komen yang di buat oleh saudar hisham di atas, saya cuma ingin menyampaikan sedikit pendapat peribadi saya sendiri. sebenarnya bukan ahli2 UMNO di batu ini tidak tau berfikir atau pun dengan izin "bodoh" seperti sangkaan saudara. Tetapi mungkin atas rasa iri hati, tidak rasa kepuasaan dan kematangan di dalam politik membuatkan mereka begitu. Saya pun hanya seorang ahli UMNO yang lulus SPM tetapi boleh berfikir secara waras, insyaallah. Ini semua bergantung kepada ketahanan diri masing2, asam garam di dalam politik ini adalah menjatuhkan dan mengaibkan orang adalah sesuatu yang di pandang 'mulia' oleh sesetengah pihak yang merasakan mereka semuanya benar. Kadang2 kita harus matang di dalam berpolitik, apa yang baik kita jadikan panduan & apa yang tidak baik kita buang jauh2.

Cukuplah apa yang telah Parti UMNO lalui sekarang, bangsa2 lain memandang kita terlalu 'kerdil' sehinggakan UMNO di perbudakan, janganlah kita sebagai orang2 UMNO membuat orang2 di luar sana merasa 'jijik' dengan tindakan memperlekehkan orang UMNO itu sendiri. Pada pandangan saya, cukuplah kita menegur dengan cara berhemah dan penuh dengan adab. Insyaallah, kalau tidak hari ini pasti suatu hari mereka2 ini pasti akan mendengarnya. Yang perlu kita lakukan ialah jangan sesekali berputus asa dengan apa pun jua pengorbanan & nasihat harus di beri kepada yang memerlukan.

Saya rasakan tidaklah patut kita hanya pandai bermain kata2 sedangkan apa yang pernah kita lakukan untuk membantu Parti UMNO?... Apa yang saudara pernah lakukan untuk membawa UMNO ke era kegemilangan?... renung2kanlah.

Di dalam hal ini kita harus bertanya pada diri kita dulu sebelum kita menasihati orang2 lain, apakah kita sudah rasa cukup hanya dengan menjadi ahli UMNO untuk membantu Parti UMNO?... umpanya beginilah... "Ayah kita membelikan kita sebuah buku untuk kita mengulangkaji pelajaran, tapi kita tidak pernah pun cuba untuk mengetahui buku tersebut.... tiba2 dapat keputusan exam kita terus memarahi buku kerana pelajaran di dalam buku tidak sama dengan apa yang keluar di dalam exam".... siapa yang bersalah?...

Pengajarannya amat mudah, buku dah ada kita baca saja & fahami. kita dah jadi ahli UMNO sekarang tiba masanya kita buat kerja untuk Parti UMNO... janganlah baru jadi Ahli UMNO tetapi hanya pandai berkata2 sedangankan dari segi kerja tidak ada apa yang nak dibanggakan...

Apa pun juga saya masih mengharapkan agar semua ahli2 UMNO bersatu, lupakanlah pertandingan. Yang Menang janganlah pinggirkan yang kalah, mari bersatu kita perkuatan parti keramat orang melayu ini. Jangan membuang masa dengan berkata2, 'berkerjalah' demi UMNO.


Ikhlas daripada

Pemuda Melayu Malaysia

P/S: Again ... another guy hiding under phony name. I read somewhere that this Wulan chic would not be able to contest in Indonesian General Election because her College Degree (a prerequisite) arrived after the submission dateline. Hmmmm ....

Thursday, November 13, 2008

Cy-War @ WilayahKini Part 1

Somebody started with this:

38) Norhisham Bin Abdul Mutalib = Ingin kan Ajk bhagn, ada perancangan yg hendak dibawa di peringkat pemuda. Wajar diperhatikan. Tp jgn lupakan perasaan ketua pemuda anda.

Note: Anonymously he comments to each and every single candidates in Batu Youth. Few guys took it seriously and lodged a police report. I responded:

Salam,Is this consider the talqin for Pemuda UMNO Batu?A lot of 'wonders' for me ...Wondering why this anonymous guy did not publish his analysis before the 19th meeting?Anyhow, I'm taking a neutral stand on the comments. Perceptions and impressions play an important role in marketing and yes, politic too! You could not stopping people from being judgmental to you, but at least say it out loud and be proud of it.Probably lack of formal education and exams grade way below the mere pass line causes that to happen. Such a moronic behavior is intolerable probably somewhere else but definitely not in Batu. Our parochialism sometime makes me wonder, how far are we from downtown?But ...hey... Welcome to the real Pemuda UMNO Batu!What the heck? Eventhough I owe nobody any explanation; but, just for the record: Azmuri did approach me and informed about his intention to step down, we discussed this internally and I strongly persuaded him to stay. I'm currently residing in Shah Alam and after all he did a good job with Pemuda KBC. However, I told him that since I'm moving to the vicinity in December, I would like to go for the AJK Pemuda Bahagian to involve directly in rejuvenating Pemuda UMNO Batu. He strongly support that and working very hard to convince Amir and the gang to put me in their chai and help me to secure my nominations.Don't bother to talk about 'Berani Berubah' and all such rhetorical quotes, the dudes were up to no good, and only mimicking the catchy phrases! Clearly to say, Azmuri is not that power craze and playing shut the door politic guy. If he is, I'm not going to be in the KBC and Azril (a very good guy) will not set foot on PWTC that day. For him, if you are good, then you are good! If you can go further than myself, you go, we'll support you. That's the KBC way of politic!Such a mediocre tought Mr. Anonymous! Wondering what you do for living ...

Friday, November 7, 2008

After The Dust Has Settled 2

It's been two weeks since the UMNO Batu Division Meeting ended, and I've yet to get the chance to write something about it.So today I decided I've to do this.

So the "Battle of Batu" has endded(or so we all hope). Congratulation to all winners and I hope the new office-bearers will work together,(despite their differences) toward a better UMNO. To those who did not win, don't loose hope, it's still far better to choose the path of "be here and do something"; when most of us decided to be just a so called "innocent bystander" and blame things to others except themselves and never even try to do anything.

The truth is, there wasn't any winning or losing last Sunday, because those who compete is just like competing with their own flesh and blood; and Blood is thicker than water. By right, everyone should be happy no matter who wins. And with the hope tahtThe freshly elected office-bearers could over see their differences and decided to honor our sacred party with virtues and values, and have thoughts on reclaiming the dreams of UMNO founding fathers,then all of us is THE WINNER, but if they decided to prioritize on their own personal agenda, the big "L" then will be written on our foreheads.

And again; Just like Patek Phillip, nobody owns UMNO, we are merely taking care of it for the next generation. (or could be for the next office bearers). So, our sole purpose must be to ensure that UMNO is here and relevant for generations to come.

Here is the new elected office bearer for UMNO Batu Division.Cheerios!:

Pengerusi Tetap

Timbalan Pengerusi Tetap

Ketua UMNO Bahagian

Timbalan Ketua UMNO Bahagian

Naib Ketua UMNO Bahagian

Senarai Jawatankuasa Yang Di Pilih :

P/S: I just hope that we could take care of UMNO for the sake of our children. I mean really taking care of it as our Forefathers had done. For all UMNO Leaders please think again about the real reason we are all in UMNO now. Make it relevant for all generations. All The Best!!!!!