Saturday, January 31, 2009

Amacam? Sudah Makan?

Kelompok orang berasaskan makan ...

1. Bila nak makan?
Tak tau bila next meal going to happen. Ibarat macam ayam kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Hardcore poor. Macam dalam Bersamamu TV3. Kesian

2. Apa nak makan?
Next meal dah confirm tapi apa benda tak tau lagi. Ayam ka, ikan kering
ka, nasi + tempe + telur masin. Ikut konsep rezeki, confirm rezeki ada, banyak dengan sikit saja. Syukur

3. Mana nak makan?
Alhamdulillah. Dah boleh susun. Bila nak makan and apa nak makan, dah sampai tahap kat mana kita nak makan. Dah boleh pilih la, macam steak kalau: Mama Chop or TGI? Tony Roma's?

4. Nak belanja sapa makan? kat mana? bila?
Tak dak hal la ... kira sebut saja ON saja la
Syukur Alhamdulillah

RISK ataupun RISIKO dari segi linguistik berasal dari perkataan Arab RIZQ
bermaksud REZEKI. Dan konsep rezeki ni bukan sekadar duit, wang ringgit, material ataupun makanan. REZEKI mencakupi segalanya MASA dengan anak, keluarga, KESIHATAN, AKAL FIKIRAN, KETENANGAN dan SELURUH aturan kehidupan. OXYGEN, dsb nya. BOLEH KENCING pun satu rezeki, tak caya tanya orang yang kena batu karang and pesakit buah pinggang yg depends on dialisis treatment dah tak akan kencing!

to be continue ......

1 comment:

  1. Shana,
    Please pick up some awards fr my blog :)

    Cheers!

    ReplyDelete